LC Juuka tempaisi 15 000 euron lahjoituksella

nuokkariLC Juuka lahjoitti paikallisten nuorten käyttöön erilaisia laitteistoja harrastustoimintoihin. Tiloja ja lahjoitusta voivat hyödyntää myös muut ryhmät. Entisen Säästöpankin alakerrassa on kunnan tarkoitukseen antama runsaan 200 neliön tila. Lahjoituksen arvo on noin 15 000 euroa. Summasta 2/3 koostuu LCJuuan keräysvaroista. Arne Ritari-säätiöltä saatiin 5000 euroa. Säätiönpuolesta paikalla avajaistilaisuudessa oli 107-H – Lions piirin AR- säätiöntoimikunnan puheenjohtaja Jouko Hirvonen – Säätiössä arvostetaan Juuan klubin hanketta. Tilat ja kalustus tulevat varmasti tarpeeseen, kommentoi Hirvonen.
Varsinaisessa kokoontumistilassa on täysimittainen kotiteatteri, 50 tuuman LCD- näytöllä varustettu televisio, viisi kaiutinta, tallentava digiboksi sekä teräväpiirto DVD- soitin Samassa tilassa on Playstation3 – järjestelmä, johon on liitetty karaokelaitteet. Järjestelmään kuuluu 32 tuuman LCD -näytöllä varustettu vastaanotin. Tiloja voidaan käyttää esimerkiksi elokuvien katsomiseen tai koulutustilana.
Toisessa huonetilassa on neljä litteällä 22 tuuman näytöllä varustettua tietokonetta. Näytöt ovat kiinteitä. Lukittavaan laitekaappiin on sijoitettumodeemi ja kytkin. Tietokoneita käytetään lahjoitukseen kuuluvilla ATK-pöydillä ja tuoleilla. Lahjoitustilaisuudessa oli läsnä LC Juuan jäseniä, kunnan edustajia sekä nuorisoa. Seuraavana päivänä pidetyissä Avointen ovien illassa olivat mukana myös lasten vanhemmat. Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pirjo Halonen oli ensinnäkin tyytyväinen, että nuorten ”evakkotaival” on päättynyt, ja kunta on voinut tulla vastaan osoittamalla riittävän suuret tilat paitsi nuorten myös muiden ryhmien käyttöön. Klubin presidentti Juha Hiltunen esitteli klubin toimintaperiaatteita nuorille. Nuoriso-ohjaaja Jukka Hyttinen totesi, että nuoriso voi nyt katsoa vaikka hyvää elokuvaa, kahvitella ja seurustella kadulla rymyämisen sijasta. Pääsyvaatimuksena 0 promillea Kaikki nuoret ja muutkin ovat tervetulleita Suomen nykyaikaisimpien nuorisotilojen käyttäjiksi. On kuitenkin tiettyjä periaatteita ja sääntöjä, joiden mukaan pitää toimia. Vanhempi konstaapeli Leo Ryynänen valisti paikallaolijoita alkoholista ja huumeista, joista oli sikäli hyvää kerrottavaa, ettei mitään kerrottavaa ole. – Paikkoja ei ole särjetty toisin kuin viitisen vuotta sitten. Silloin lasiliikkeet olivat työllistettyjä, mainitsi Ryynänen. Hän esitteli nuorisotiloihin hankittua uutta alkometriä, joka pystyy lukemaan pelkästä hengitysilmasta mahdolliset promillet. Laite on arvoltaan noin 700 euroa. Koepuhaltajana oli Rasmus Turunen. Puhallus näytti 1,49 promillea kokeessa, jossa nuori oli juuri nauttinut yhden liköörikonvehdin. Hetkenpäästä mittari näytti jo nollaa. Nuoret ovat erittäin tyytyväisiä Juuan Nuoret ry:n saamaan lahjoitukseen. Lahjoituksen merkiksi yhdistys sai Lions Club – laatan, jonka presidentti ja laitteistojenhankinnassa keskeisenä priimuksena toiminut Hannu Romppanen kiinnittivät nuorisotilan seinälle.
Juuan Nuorten kiitospuheenvuoron käytti yhdistyksen puheenjohtaja Riia Vaakanainen. Enemmän kuin tervetulleet ovat nämä tilat kuin laitteistokin. Tapio Lehikoinen kertoi hyödyntävänsä tiloja niin usein kuin mahdollista. Tietokoneita ainakin tulee käytettyä, ja katsottua elokuvia. Tapion nimettömänä pysytelleen kaverin mielestä oli jo korkea aikapäästä pois yläasteen hikisestä kahviosta. – Onhan tätä odotettu kuin pummit joulua, hän kommentoi. Nuorilla tuntui olevan yhteneväiset näkemykset tilojen ja laitteiden tarpellisuudesta. Vielä kun saadaan biljardipöytä.