Toimintasuositus koronavirustilanteessa klubeille

LC Juuan vaalikokous

LC Juuan huhtikuun 2020 vaalikokous pidetään sähköpostikokouksena koska kaikilla ei ole videoneuvotteluun riittäviä yhteyksiä tai välineitä. Kokous avataan 11.4 ja on avoinna kolme päivää päättyen 14.4.2020 Esityslistassa on pohjaesitykset joita jokainen voi hyväksyä tai kommentoida. Sähköpostikokouksen alussa jäseniltä kysytään osallistuvatko, ja hyväksyvätkö he kokouksen. Vastauksissa käytetään vastaa kaikille lähetys tapaa jolloin kaikki näkevät mukana olevien ja tekemät esitykset/kommentit.
  Seppo Kettunen, LC Juuka sihteeri

Suomen Lions-liitto ry: suositus

Arvoisat lionit klubeissa,
jokaisella klubilla on omat sääntönsä, joita ne noudattavat. Liittoon saapuu kuitenkin koko ajan kyselyitä siitä, miten nyt pitäisi toimia. Olosuhteet ovat todella muuttuneet viimeisen viikon aikana joka päivä.

  • klubikokouksia ei kannata toistaiseksi järjestää. Ainakin kaksi painavaa syytä on. Yli 10 hengen virallisia kokouksia ei saisi järjestää ja yli 70-vuotiaiden ei tulisi tarpeettomasti liikkua. Tämä rajoittaa merkittävästi ison osan jäsenistömme kokoontumismahdollisuutta.
  • klubin aktiviteetteja, jotka siis poikkeuksetta lienevät yli 10 hengen tilaisuuksia, ei tule enää tällä kaudella järjestää. Vaikka siis nykyinen valmiuslakiin liittyvä poikkeustila on voimassa toistaiseksi vain kuukauden, niin asiantuntijoiden yksimielisten tietojen mukaan epidemian ohimenoon mene muutama kuukausi.
  • tärkeäksi, vaan ei välttämättömäksi asiaksi voisi katsoa huhtikuun vaalikokousten valinnat. Jotta toiminta jatkuisi, sitten kun se taas on mahdollista, mahdollisimman oikein, ehdotus on, että kukin klubi hyväksyttää huhtikuun ehdokasvalintansa sähköpostipäätöksenä.

Aarne Kivioja
puheenjohtaja