Kevätretki Ilomantsin Virmajärvelle

Hyvät Lionit!
Viime kokouksessa päätettiin selvittää mahdollista kevätretkeä.
Olen ottanut ensi askeleet asian suhteen. Aika olisi 29.5.2021, eli lauantaipäivä ja olisi kokopäivän retki Ilomansin Virmajärvelle jossa juodaan kahvit ja paistetaan makkarat. Retkelle osallistuu myös piirikuvernööri ja siihen liitetään klubi vierailu LC Ilomantsin kanssa. Lisäksi mahdollinen tutustumiskäynti Pelto Hermannin Viini kauppassa.
Paluu matkalla ”hirvipeijaat” Parppein pirtillä. Matka tehdään linja autolla. Toivon jo tässä vaiheessa kiinnostusta matkaa kohtaan, että tiedän sanoa lukumääriä henkilöiden osalta. Jos et ole vielä käynyt Suomen itäisimmässä paikassa, on siihen nyt erinomainen tilaisuus.
Alustavin Terveisin ja yhteydenottoja toivoen lion Esko Nykänen

EU:n itäisin piste on mantereella mutta varsinaiset rajapylväät, Suomen sinivalkoinen ja Venäjän punavihreä, sijaitsevat pienellä saarella noin 150 metrin päässä järven keskellä. Vastaranta onkin sitten jo naapurin puolta, tarkemmin Suojärven piiriä ja Karjalan tasavaltaa.
Raja näyttää kulkevan järvessä, koska värikkäitä paaluja kulkee sopivin välimatkoin pienissä saarissa. Tässä kohdin maiden rajat tekevätkin 54 asteen mutkan. Maantieteellisesti paikka sijaitsee noin 70 kilmometriä idempänä kuin Pietarin kaupunki.