Hirven metsästys

IMG_4313Hirvi aktiviteetti klubissa on alkanut jo vuonna 1977 ja siitä saakka se on jatkunut tauotta vuodesta toiseen. Aktiviteetissa metsästetään yhdessä hirvi paikkakunnan metsästysseurojen kanssa ja lihat myydään yleisellä huutokaupalla. Viime vuosina hirvi-aktiviteetin tuotto on korvamerkitty lahjoitettavaksi paikkakunnan kouluille vuosittain jaettaviin stipendeihin.
LC Juuka vietti perinteistä hirvipeijais-juhlaa 18.01.14 Etelä-Vuokon kylätalolla, tilaisuuteen osallistuivat myös LC-Juuka/Ellit puolisoineen. Yhdessä vietettävät hirvipeijaiset ovat samalla klubien perinne vuosittaisesta tapaamisesta. Tilaisuudessa vierailivat kutsuttuina VDG Jouko Hirvonen ja ARS-toimikunnan pj. Kari Inkeroinen puolisoineen.
Illan alussa presidentti Jani Halonen toivotti kutsuvieraat ja peijaisväen tervetulleeksi. Hirven metsästyksestä kertovassa osiossa kuultiin metsästyksen tapahtuneen Halissa ja kaadon onnistuneen kolmannen metsästyspäivän ensimmäisen tunnin aikana. Hirven kaatajana oli tällä kertaa isäntäseuran metsästyksen johtaja Esa Hamunen. Illan ohjelma jatkui huomionosoituksilla. Juhlavassa toimituksessa VDG Jouko Hirvonen löi klubiin kaksi uutta Arne Ritari killan ritaria. Oikeuden käyttää Lionsritarin nimeä ja arvoa saivat Ossi Nieminen ja Niilo Olkkonen.
Viihteestä vastasivat Juuan lukion oppilaat Antti Salmi ja Anton Kokkonen. He esittivät kahteen eri otteeseen hauskoja sketsejä, joissa imitoitiin julkisuuden henkilöitä.
Hirvipeijaisiin kuuluu hyvä ruoka. Tarjolla oli todella maukasta hirvipaistia ja maankuuluja karjalanpiirakoita lisukkeineen. Ruoka maistui peijaisväelle ja iloinen puheen sorina täytti pian salin. Illan serenoniamestari Heimo Lehikoinen oli varannut reilusti aikaa ruokailun lomassa tapahtuvaan keskinäiseen seurusteluun.  Ohjelmassa oli myös suositut arpajaiset, joiden pääpalkintona olivat arvokkaat hirven sisäfileet. Arpa onni suosi oman klubin edustajia ja sisäfileet matkasivat heidän mukaansa. Klubiveikkauksen visaisine kysymyksineen veti Niilo Olkkonen ja LC-Juuan Alina Koponen palkittiin tällä kertaa joukon parhaana tietäjänä. Illan päätteeksi kuultiin klubien ja vieraiden puheenvuorot ja jatkettiin yleistä keskustelua.
LC Juuan vireästi toimivat puolisot pitivät vielä neuvonpitoa seuraavasta tulevasta tapahtumasta, maaliskuussa ravintola Petrassa järjestettävistä Mualismouruista.