Ellin Taitomessut 2016

IMG_5319.JPGELLIN TAITOMESSUJEN TUOTTO NUORILLE
Marraskuun viimeisenä sunnuntaina pidettyjen joulumessujen tuotolla tuetaan nuoria.
Ellin Taitomessujen järjestäjä, LC-Juuka, lahjoittaa messujen tuoton Juuassa toimivan Nuorten työpaja- ja valmennuskeskus Apajan toiminnan tukemiseen, Juuan lukion 2. vuosikurssin luokkaretkirahastoon sekä Lions liiton valtakunnalliseen nuorten syrjäytymistä ehkäisevään Punainen Sulka -keräykseen. Lukiolaiset antoivat oman työpanoksensa messujen onnistumiseen olemalla mukana alueen rakentamisessa ja purkamisessa sekä messupäivänä töissä kahviossa. Messut avasi perinteen mukaisesti vuoden Juuan Elli Pirjo Hämynen.
Avauksen jälkeen esiintyi kansalaisopiston kurssilaisia esittäen muun muassa yksinlaulua kitaran säestyksellä ja pelimannimusiikkia. Ohjelmassa oli myös uutuutena Pin Up- meikkaus-ja digi-valoukuvaus kurssin tuotoksien esittelyä.
Kulttuuri-liikuntatalolle mahtuu lähes sata myyntipaikkaa. Paikkavaraustilanne oli järjestäjän kannalta hyvä, lähes kaikki myyntipöydät täyttyivät.
Monet käsitöiden harrastajat ja naisyrittäjät ovat todenneet messut hyväksi markkinointikanavaksi. Lisääntymään päin ovat myös naapurikunnista tullevat käsityöläiset ja yrittäjät. Tämä on vain positiivinen asia, sillä he laajentavat tuotevalikoimaa. Messuilta ostettiin kotiin viemisiksi levonnaisia ja pukinkonttiin paketteja, sekä tavattiin tuttavia ja ihasteltiin osaavien käsien tuotoksia. Ostosten lomassa messukahviossa sai käydä juomassa makoista kahvit kotitekoisten leivonnaisten kera. Nyt järjestettävät messut olivat jo 34. peräkkäiset joulumessut Juuassa